#427 Su 15.07.2012 Maarianhamina - Degerby

Aamulla heräsimme tuttuun ääneen, eli sateen ropinaan kannella. Vettä tulikin reippaasti ja hieman mietitytti lähtö kaatosateeseen. Kahdeksan maissa kuitenkin sade taukosi ja nostimme ankkurin ylös, joka olikin tiukasti kiinni lähes mustassa mudassa. Käväisimme vielä polttoainelaiturin kautta hakemassa hieman dieseliä ja tyhjentämässä septitankin, kun viimeinkin löytyi toimiva septitankin pumppu. Hieman tuosta septitankista on ruvennut jo tulemaan hajuhaittaa pöntön kautta, kun ei lähes vuoteen ole saanut kokonaan pumpattua tyhjäksi millään ilveellä. Edes mereen tyhjennys ei pumppaa tankkia aivan tyhjäksi. Kuumat kelit ja vuoden seissyt töhnä septitankissa, noh jokainen kuvitelkoot itse. Hajuhaitta loppui kyllä pumppauksen jälkeen kuin seinään.

Puskimme parikymmentä mailia vastatuuleen kohti Degerbytä. Jonkin aikaa kryssimmekin, mutta tuuli rupesi heikkenemään ennusteiden mukaisesti, joten ajoimme loppumatkan moottorilla. Degerbyssä oli yllin kyllin paikkoja varmaankin sen vuoksi, että olimme perillä jo ennen kahta. Illaksi satama kyllä täyttyi äärimmilleen.

Killumme nyt lyhyitä päivämatkoja tehden kohti Hankoa, jossa Leena liittyy jälleen mukaan ensi perjantaina ja pääsemme näin "takaisin" yhdessä. "Sinne" me jo pääsimmekin ja näin tulee reissun täyteen; Sinne ja Takaisin.

Seijalle: Todella huono tuuri, että teillä kävi varkaita. Kameran menetyshän se tuossa melkein harmillisinta on. On ollut kyllä melkoisen taitava varas, että ette ole heränneet. Tai sitten sikeäunista väkeä :) Eipä tuota venettä nyt voi oikein sisältäpäinkään lukita. Meiltä ei ole koko reissun aikana varastettu mitään muuta kuin 30 euron arvoinen sataman avainkortti Barcelonassa sataman suihkutiloissa. Varkaalle kortti oli aivan arvoton. Meillä lienee ollut aika hyvä tuuri ja tietysti Pepi on ollut vahtimassa.

Ohessa vielä videopätkä Borkumin satamasta...sen vähän mitä kuvasta nyt erottaa, kun sade piiskasi kameraa.



Maarianhamina - Degerby: 22 mpk
Kokonaismatka: 5156 mpk

Ei kommentteja: