#428 Ma 16.07.2012 Degerby - Kökar

Lähdimme hieman ennen yhdeksää liikkeelle. Taivas oli pilvessä ja muutama tippa vettäkin taas kerran saatiin niskaan. Yöllä satoi vieläkin enemmän.

Puolenpäivän aikoihin tuli huomattua, että tämän reissun seurauksena on suhteellisuudentaju kadonnut purjehduksesta...sekä monesta muustakin asiasta. Köröttelimme menemään näet moottorilla, kun mielestämme oli aivan tyyni keli, kun ei ollut oikein minkäänlaista aallokkoa. Näköpiirissämme kuitenkin oli lähemmäs parikymmentä venettä, jotka kaikki näyttivät etenevän reipasta vauhtia purjein. Nostimme kokeeksi ison ja avasimme koko genuan. Ja kas, kulkihan se vene reilua kuuden solmun vauhtia ja purjeita tuntui olevan himpun verran liikaakin. Eli tuulta oli reippaasti, mutta kun saaristossa toisin kuin avomerellä ei synny juuri minkäänlaista aallokkoa vaikka tuulisikin, niin aivot rekisteröivät tilanteen täysin tyyneksi keliksi.

Kökarissa olimme kahden maissa. Hieman hassusti peräpoijuja oli vain muutama, vaikka kaksi laituria ovat pitkiä. Saimme yhden poijun itsellemme, mutta illasta satama taas täyttyi äärimmilleen ja osalla oli ongelmia löytää paikkaa edes ankkurille. Eipä tämä heinäkuu oikein tunnu hyvältä ajankohdalta olla saaristomerellä. Veneitä on aivan hirvittävä määrä ja myöhään iltapäivästä satamiin saapuvilla ei välttämättä ole mitään toivoa päästä laituriin. Olemme aikaisempina kesinä pitäneetkin lomat elokuun puolella, jolloin satamat ovat lähes tyhjillään.

Valitettavasti ilmaisen kuvankäsittelyohjelman kokeiluaika tuli täyteen, joten kuvia blokiin ei enää ilmesty ennenkuin olemme kotona. Edellisen läppärin mukana näet meni kuvakäsittelyohjelma ja ohjelman CD:t ovat kotona.

Degerby - Kökar: 23 mpk
Kokonaismatka: 5179 mpk

Ei kommentteja: