#426 La 14.7.12 Furusund, Ruotsi - Maarianhamina, Suomi

Puoli kahdeksan maissa irrotimme köydet ja otimme suunnan kohti Suomea ja Maarianhaminaa. Aurinko paistoi jälleen lämpimästi heti aamusta. Otimme purjeet esiin heti Furusundin edustalla ja otimme suunnan kohti Ahvenanmerta. Moottoria käytimme kyllä, jotta pääsimme puikkelehtimaan matkustajalauttoja pakoon.

Ahvenanmerellä tuulta olikin sitten reippaasti jo moottoria ei tarvittu. Rullasimme genuaa myös sisään, mutta Calimero kiiti edelleen suht holtittomasti autopilotin ohjaamana mahtavassa aallokossa 6 - 7 solmun vauhtia. Autopilotti pystyi kuitenkin juuri ja juuri pitämään meidät kurssissa niin ettemme menneet koko Ahvenanmaasta ohi.

Maarianhaminassa olimme kolmen maissa iltapäivällä. Länsisatama oli aivan totaalisen täynnä, ei paikan paikkaa löytynyt, vaikka miten kiertelimme etsimässä. Ensimmäisessä poijurivissä olisi kyllä ollut veneen mentävä aukko meille, mutta etelästä vyöryvä aallokko ei tehnyt laiturista kovin houkuttelevaa, kun laiturissa jo olevat veneen hyppivät ja pomppivat sinne tänne. Lopulta sataman jolla ajoi vierellemme ja kertoi meille sen minkä olimmekin jo selvittäneet, eli satama on tappiinsa asti täynnä.

Sataman henkilökunta ohjasi meidät vastarannalla olevalle lahdelle, jossa olisi laituri johon voi kiinnittäytyä ankkurin kanssa. Kyseinen laiturikin oli jo melkoisen täynnä, joten päädyimme tipauttamaan keula-ankkurin mereen ja jäimme muutaman brittiveneneen kanssa killumaan lahdelle. Kippari on tällä reissulla ihastunut vallan tuohon keula-ankkurin varassa killumiseen, kun köysien laittelu keulasta rantaan jää välistä. Pepistähän tämä tapa on vallan loistava, kun pääsee jollailemaan.

Olimme alunperin ajatelleet olevamme sunnuntain Maarianhaminassa, mutta taidamme jatkaa matkaa huomenissa sataman täyttöasteen vuoksi. Satamalle kyllä kiitokset siitä, että koodit suihkuun ja vessaan sai ilmaiseksi, vaikka matkaa niihin veneeltä hieman kertyikin. Lisäksi henkilökunta ajoi jollaa edestakaisin ankkuripaikan ja sataman väliä, jotta ihmiset saivat kyydin palveluiden ääreen.

Furusund, Ruotsi - Maarianhamina, Suomi: 44 mpk
Kokonaismatka: 5134 mpk

Ei kommentteja: