#425 Pe 13.07.2012 Nynäshamn, Ruotsi - Furusund, Ruotsi

Perjantai kolmastoista ja uskaltauduimme lähtemään puolikahdeksan maissa liikkeelle. Päivä oli edelleen samanlainen kuin muutamina edellisinäkin päivinä, aamusta pilvistä, päivästä aurinkoa ja iltapäivästä ukkosta. Mietimme matkalla, että tuntuu kuin joka päivä Amsterdamista lähdön jälkeen olisi ollut ukkosta jossain kohtaa päivää. Mitenkään kesäiset kelit eivät meitä kyllä ole hemmotelleet.

Tuulta oli tänään ajoittain ihan reippaasti ja myötätuulessa pääsimme edelleen etenemään. Lähdimme matkaan genua avattuna, mutta puolenpäivän maissa kippari kyllästyi genuaan, kun väylät saaristossa ristelevät sinne tänne ja veneitä tulee sieltä ja täältä ja koko ajan saa olla purjetta veivaamassa puolelta toiselle. Kippari on ainakin nauttinut lähes koko vuoden vapaissa vesissä purjehtimisesta, jossa ei tarvitse koko ajan navigoida merimerkiltä toiselle. Nyt on taas karu herätys edessä saaristopurjehdukseen tai sitten täytyypi mennä avomeren kautta, että saa kaikessa rauhassa killua eteenpäin.

Furusundissa olimme seitsemän maissa illalla. Arvasimme jo etukäteen, että ainoat vapaat paikat satamassa ovat väylän puoleiset poijut, koska niihin iskee väylällä menevien moottoriveneiden ja Viking Linen peräaallot ikävästi. Noh, kyllä tässä aina yhden yön jaksaa olla. Huomenna jatkamme matkaa kohti kotisuomea ja Maarianhaminaa.

Nynäshamn, Ruotsi - Furusund, Ruotsi: 62 mpk
Kokonaismatka: 5090 mpk

1 kommentti:

Seija kirjoitti...

Kiva, että matkanne on sujunut melko mukavasti kohti Suomea.
Me saavuimme vastatuulessa motoroiden eilen illalla Liepajaan ja heti yöllä iski myrsky ja varas veneeseen. Myräkkä ei aiheuttanut tuhoja, mutta varas vei kannelta toisen fillarin ja kabiinista puhelimeni sekä parhaimman kamerani. Me olimme siis nukkumassa, kun kaveri aukaisi luukun ja kurotti sisään.

Terveiset kotosuomeen t. SeijMerin väki