#430 Ke 18.07.2012 Jurmo - Kasnäs

Pyyhälsimme jälleen satamasta ensimmäisinä ulos kahdeksan maissa. Fiksumpaa olisi toki ollut odotella muutama tunti, koska pari tuntia ajelimme moottorilla täysin tyynessä. Vasta kymmenen maissa tuuli rupesi heräilemään ja otimme kaikki purjeet esille. Virsikirjalla pääsimmekin ihan mukavasti eteenpäin. Päivä oli aurinkoinen, mutta ei mitenkään lämpöinen, vaikka myötätuulessa menimmekin.

Myöhemmin iltapäivästä Kasnäsissä viereemme tuli 40-jalkainen purjevene, joka oli myös lähtenyt Jurmosta ja sään ollessa hieno olivat päättäneet jatkaa suoraan Hankoon. Iltapäivästä kuitenkin taivaalle kerääntyi hurjan näköisiä ukkospilviä ja päättivät tulla Kasnäsiin. Kävi ilmi, että olivat hakeneet nätin englantilaisvalmisteisen purjeveneensä Barcelonasta Port Vellin satamasta. Tarkoituksena oli kuulemma ollut mennä Ranskan kanavia pitkin Hollantiin, mutta ohjausongelmien vuoksi vene olikin siirretty rekalla.

Barcelona tuntuu jo niin kaukaiselta. Tosin ensimmäinen kaupassakäynti kotimaan kamaralla oli kyllä shokkiherätys ja muistui mieleen taas elämän halpuus Espanjassa, Ranskassa ja käytännössä kaikissa muissakin vierailemissamme maissa. Meillä on yleensä kauppareissuilla ollut kaksi reppua mukana, jotka ovat yleensä ahdettu aivan täyteen ja ostokset ovat olleet maasta toiseen lähes vakiot. Kauppalaskun suuruudessa ei ole ollut kovin suurta muutosta sitten toukokuun 2011 jolloin poistuimme Suomesta. Nyt oli järkytys huomata, että vaikka reput eivät edes olleet lähimainkaan täynnä tavaraa, niin kauppalaskun suuruus oli puolet enemmän kuin mitä se muualla on ollut! Tämä se huonopuoli budjetin pitämisessä on, että eron huomaa karmaisevalla tavalla...

Jurmo - Kasnäs: 27 mpk
Kokonaismatka: 5230 mpk

Ei kommentteja: