#345 Ma 23.04.2012 St.Malo, Ranska

Olemme siis edelleen St.Malossa...jos joku ei vielä sitä tiedä? Perjantaista tosiaan pääsemme näillä näkymin lähtemään liikkeelle ja ilmeisesti lauantaina ehdimme Cherbourgiin, ennenkuin seuraavat matalapaineet jälleen saapuvat paikalle. Cherbourg on hieman surkea paikka mennä tällä hetkellä tässä surkeimmastakin surkeimmassa lätäkössä, koska siellä on venemessut menossa. Joudumme mahdollisesti killumaan ankkurissa, mutta satama on kuitenkin suojaisa, vaikka tuulet noiden parin päivän jälkeen taas ennusteiden mukaisesti kovenevat. Keskituuli ennusteiden mukaisesti kanaalin saarilla ylihuomenna on 45 solmua! Emme kyllä enää yhtään ihmettele, että briteillä on niin hirveä hinku päästä Välimerelle. Eihän tästä lätäköstä nauti kukaan!

Kävimme tänään vuokraamassa auton. Saimme sitikan, ei sentään rättisitikkaa. Vuokraamon nainen oli hiukka myöhässä, joten odottelimme hyvän tovin ennenkuin nainen saapui paikalle. Espanjassa tämä ei olisi ihmetyttänyt ollenkaan, mutta täällä se kummeksutti hieman. St.Malo on kyllä sangen veikeä paikka ajella autolla, jää Kallion ja Kasarmikadun kulmat Helsingissä toiseksi. St.Malo on sellainen sekahärdeli kaikenlaisia ihmeellisiä liittymiä, risteyksiä, liikenneympyröitä, kapeita kaksisuuntaisia kujia (joiden varsille vielä on parkkeerattu autoja), että olisi siinä Suomessa jollain liikennesuunnittelijalla ihmettelemistä. Ei meinannut mitään selkoa saada miten täällä pitäisi ajella. Ranskalaisilla on toki aika reipas tyyli ajella ja hieman soveltaen liikennesääntöjä, joten mukaan kyllä pääsee, kunhan vaan kantti kestää. Onneksi saatiin pikkanen auto mikä tuntuu olevan paikallisillakin se suosituin vaihtoehto.

Lähdetään huomisaamusta ajelemaan kohti Vierville-sur-Meriä. Vietetään päivä tuolla Omaha beachin tietämissä katsellen aluetta ja ollaan taas illasta veneellä.

Ei kommentteja: