#434 Su 22.07.2012 Stora Svartö - Aurinkolahti

Reissun viimeinen aamu Stora Svartössä
Lähdimme viimeiselle etapille hieman ennen kahdeksaa, jotta olisimme kello kolmeksi viimeistään Aurinkolahdessa. Aamusta merellä ei oikeastaan tuullut, mutta aurinko paistoi lämpimästi. Jopa niin lämpimästi, että Leena kävi uimassakin.

Lopulta tuuli rupesi hieman heräilemään ja otimme genuan esiin ja jäimme lillumaan parin kolmen solmun vauhtia eteenpäin, koska olimme reilusti etuajassa. Mutta niinhän siinä sitten kävi, että kun olisi aikaa killua hitaasti niin tuuli rupesikin puhaltamaan oikein voimalla. Ei auttanut, vaikka genuan rullasi pariinkertaan sisään. Calimero meni edelleen lähes viiden solmun vauhtia. Lopulta otimme koko genuan sisään, mutta tuuli painoi myötätuulessa venettä edelleen lähes 3 solmun vauhtia.

Lähes tunnin verran risteilimme edestakaisin satamaan johtavan väylän alussa ennenkuin otimme suunnan kotilaituriin. Laiturilla olikin väkeä reippaasti vastaanottamassa meitä. Aika tasantarkkaan kello kolme iltapäivällä Calimero kiinnittyi laituriin. Kiitokset kaikille, jotka tulivat vastaanottamaan!

Tähän päättyy meidän ja Calimeron reissu. Matkalla vene ja kippari olivat 1 vuoden, 2 kuukautta ja 7 päivää. Leenalle aikaa kertyi 5 viikkoa ja 3 päivää vähemmän, mutta kotisatamaan sentään saavuttiin Leenan päivänä. Calimerossa ei reissu juuri näy, mutta meissä varmasti jollakin tapaa näkyy. Vaikka varsinaisesti ei tunnukaan siltä, että olisi missään käynyt, niin siitä huolimatta vuoden verran reissaaminen ja muualla kuin kotona asuminen jättää varmasti jäljen. Onko se sitten huono vai hyvä... vain aika kertoo.

Kotisatamaan kaartamassa
Kiitokset kaikille jotka ovat jaksaneet blogia seurata ja kommentoida. Varsinaisia neuvoja blogissa ei juuri ole jaeltu muille veneilijöille, jotka mahdollisesti miettivät samanlaista reissua. Kysyä saa kuitenkin, jos jotain haluaa tietää. Tärkein neuvo kuitenkin on, että kannattaa lähteä silloin, kun siihen on mahdollisuus. Samantyylinen reissu minkä me teimme ei ole veneen koosta kiinni eikä oikeastaan edes rahasta. Elämiskustannukset muualla kuin Suomessa ovat niin paljon halvempia, että samantyylinen reissu on kenen tahansa toteutettavissa.

Kunhan tässä vielä pääsee taas normaalielämään kiinni ja reissua on tullut sulateltua jonkin aikaa, niin varmasti jonkinlaisen yhteenvedon vielä naputtelemme tähän blogiin. Tiettyjä asioita on matkan varrella tullut opittua, jotka etukäteen tietämällä olisi säästynyt monelta hämmingilta ja joista olemme jo keskustelleet mahdollista toista reissua varten...

Stora Svartö - Aurinkolahti: 32 mpk
Kokonaismatka: 5356 mpk

2 kommenttia:

Simo kirjoitti...

Tervetuloa takaisin arkeen. Kiitoksia mielenkiintoisesta blogista.

orvokki kirjoitti...

Kiitos kaunis vielä mielenkiintoisesta blogista! Perhe Palmgrén